CBC 't Gulden Boek B.V.
Loodsboot 14
3991 CJ Houten
Fax 030-2526612
info@cbc.nl
Tel. 030 2526610

18 bezoekers online
 

© 1998-2023 cbc.nl

Ichtus Gifts

Ontwikkeling

Een sterk groeiend bedrijfsonderdeel van CBC 't Gulden Boek is 'Ichtus Gifts'. Hier is een zeer grote verscheidenheid aan christelijke geschenkartikelen en wenskaarten verkrijgbaar. Zo'n 5000 verschillende artikelen vinden hun weg naar boekhandels en cadeaushops in Nederland, maar ook naar winkels in BelgiŰ en Duitsland. Ichtus Gifts geeft een geheel eigen catalogus uit en is evenals CBC 't Gulden Boek op de jaarlijkse BCB beurzen te vinden. 

Sinds augustus 2005 zijn CBC en Ichtus Gifts te vinden in een nieuw pand op industrieterrein 'De Meerpaal' te Houten.  

Naam

Ichtus GiftsDe naam 'Ichtus Gifts' heeft ook een historische achtergrond: het woord 'Ichtus' is een acroniem. Dat wil zeggen dat iedere letter van het woord staat voor de eerste letter van een ander woord. Het is afgeleid uit het Griekse woord IXTHYS (uitgesproken als 'Ichtus'). Dit woord Ichtus betekent 'vis'.  

De letters uit IXTHYS staan voor de Griekse woorden: Ies¨s Christ˛s The˛y Ui˛s SotŔr. Vertaald: Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser. Het Ichtus symbool is zo'n 2000 jaar oud. Rond het begin van onze jaartelling was Grieks de wereldtaal. De eerste christenen gebruikten het symbool van de vis als geheim herkenningsteken tijdens vervolgingen. Afbeeldingen hiervan zijn nu bijvoorbeeld nog steeds te vinden in de catacomben van Rome. Tegenwoordig is de afbeelding van het visje achter op menig auto te zien.  

Ook de naam 'Ichtus Gifts' geeft evenals 'CBC 't Gulden Boek' aan waar wij aan mee mogen werken: verspreiding van de Naam van Jezus Christus.